Verkorte scholing Urologie

Deze scholing wordt verzorgd door Maatschap Goed Zorgen Tiel.

Uitgangspunt van deze scholing is de Nederlandse wet- en regelgeving rondom het verlenen van beroepsmatige zorg. De scholing wordt uitgevoerd op basis van de meest recente ‘evidence based richtlijn voor best practice in de urologische gezondheidszorg’ (2012) en de Verenso richtlijn ‘Blaaskatheters’ (2011). Bij het oefenen van de vaardigheden maken we gebruik van observatie en beoordelingsprotocollen van Vilans(C).

Doelstelling
Het vergroten van actuele kennis en oefenen van verpleegtechnische vaardigheden met betrekking tot het onderwerp.

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit zorgverleners die in de praktijk zorgverlenen bij een client met een urologisch probleem, of op korte termijn hiermee in aanraking komen. De scholing is geschikt voor niveau helpende VIG/2-3 of verpleegkundigen niveau 3-4. De scholing is ook geschikt voor zorgverleners die zelf geen urinekatheter inbrengen, maar wel de katheter verzorgen.

Studiebelasting
Het aantal studie belastende uren voor deze scholing, bedragen gemiddeld 3 uur. Dit hangt af van uw eigen kennis en ervaringsdeskundigheid met betrekking tot het onderwerp.

Studiemateriaal
U krijgt als voorbereiding op de scholing een leerbrief digitaal aangeleverd, met hierin alle informatie over de scholing en een voorbereidende opdracht. Ook staan er handige links in ter voorbereiding op de scholingsbijeenkomst. Tijdens de scholingsbijeenkomst krijgt u aanvullend lesmateriaal aangeboden, in de vorm van een lesbrief of een Powerpoint presentatie. U hoeft zelf geen studiemateriaal aan te schaffen.

Programma:

 • Nederlandse wet- en regelgeving
 • Protocollen en richtlijnen
 • Hygiëne
 • Materialen en hulpmiddelen
 • Inbrengen/verwijderen urethrale katheter (man/vrouw)
 • Verwisselen suprapubische katheter
 • Katheter onderhoud/blaas spoelen
 • Zorgaspecten rondom de zorgvrager met een katheter

Accreditatie V&VN: 3 punten

  Vraag direct meer informatie aan over deze cursus.

  Kosten

  €139,50

  Locatie

  Skillslab Maatschap Goed Zorgen Tiel
  Groteburgse Grintweg 52