Verkorte scholing Wondzorg en ACT

Deze scholing wordt verzorgd door Maatschap Goed Zorgen Tiel.

Over wondzorg en ambulante compressie therapie is heel veel te vertellen. De belangrijkste basis om adequate wondzorg te kunnen verlenen is kennis. Aan de hand van de observatie en rapportage methodiek ALTIS en TIME nemen we u mee in het proces van wondbeoordeling. Daarnaast zullen we de belangrijkste kenmerken van de verschillende productgroepen verbandmiddelen met u doornemen.

Doelstelling
Het vergroten van actuele kennis en oefenen van verpleegtechnische vaardigheden met betrekking tot het onderwerp.

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit zorgverleners die in de praktijk te maken krijgen met het het signaleren en verzorgen van wonden en / of ACT zwachtelen, of op korte termijn hiermee in aanraking komen. De scholing is geschikt voor niveau helpende 2+, niveau verzorgenden 3 en verpleegkundigen niveau 4-5.

Studiebelasting
Het aantal studie belastende uren voor deze scholing, bedragen gemiddeld 3 uur. Dit hangt af van uw eigen kennis en ervaringsdeskundigheid met betrekking tot het onderwerp.

Studiemateriaal
U krijgt als voorbereiding op de scholing een leerbrief digitaal aangeleverd, met hierin alle informatie over de scholing en een voorbereidende opdracht. Ook staan er handige links in ter voorbereiding op de scholingsbijeenkomst. Tijdens de scholingsbijeenkomst krijgt u aanvullend lesmateriaal aangeboden, in de vorm van een lesbrief of een Powerpoint presentatie. U hoeft zelf geen studiemateriaal aan te schaffen.

Programma:

 • Nederlandse wet- en regelgeving
 • Protocollen en richtlijnen
 • Hygiëne en richtlijnen
 • Soorten wonden
 • ALTIS en TIME
 • Materialen, wondzorgmiddelen, verschillende zwachtels
 • ACT-zwachtelen met korte rek

Accreditatie V&VN: 7 punten

  Vraag direct meer informatie aan over deze cursus.

  Kosten

  €175,00

  Locatie

  Skillslab Maatschap Goed Zorgen Tiel
  Groteburgse Grintweg 52